Vrijdag, 13 December 2019 16:15
Logo homologatie.be
Deze website is onderdeel van
TRAXIO_LOGO_4C.jpg

HARDE BREXIT

Hoe kan men weten of een in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd voertuig na 31 oktober in België kan worden ingeschreven?

OPGEPAST:
Voorlopig wordt alles 3 maand opgeschoven (onder voorbehoud dus) - 
31 oktober wordt 31 januari 2020 / 1ste november wordt 1 februari 2020

  • Als het voertuig voor 1ste november op de markt van de Unie van 27 lidstaten werd gebracht, dus als de aankoopfactuur van de invoerder of verdeler dateert van vóór 1ste november 2019, dan kan het voertuig bij de DIV worden ingeschreven. Het is niet vereist dat het voertuig fysiek in de Unie aanwezig is, de factuurdatum volstaat om de dag van het op de markt brengen te bewijzen.
  • Als het echter niet mogelijk is om aan de hand van een factuur of een ander gelijkwaardig document aan te tonen dat het voertuig vóór 1ste november op de voertuigenmarkt van de Unie is gebracht, dan zal het in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde voertuig worden beschouwd als een uit een derde land, zoals de Verenigde Staten, ingevoerd voertuig.

Hoe worden in meerdere fasen gebouwde voertuigen behandeld?

  • Wanneer een voertuig in meerdere fasen wordt gebouwd, als de eerste fase bv.: de bouw van een chassis-cabine is gedekt door een e11-goedkeuring en de tweede fase vindt plaats in de EU27 en is gedekt door een goedkeuring afgegeven door een van de goedkeuringsautoriteiten van de Unie, dan moet de overdracht tussen de fabrikant van de eerste fase en die van de tweede fase hebben plaatsgevonden vóór 1ste november 2019.
    Voorbeeld:
    1. Een incompleet voertuig (eerste fase) wordt in Japan gebouwd en op 25 februari 2019 verkocht aan een Engelse fabrikant voor de tweede fase. Het voertuig wordt dus kort daarna in het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. Vervolgens, op 20 november 2019, verkoopt de fabrikant van de tweede fase het voltooide voertuig aan een verdeler in de Unie. Het voertuig komt op 30 november 2019 bij de douane aan, maar aangezien het na 1ste november 2019 op de markt van de Unie wordt gebracht, wordt het beschouwd als een uit een derde land ingevoerd voertuig en zal het moeten voldoen aan de verplichtingen voor van buiten de Europese Unie ingevoerde voertuigen om te kunnen worden ingeschreven. Meer informatie over deze procedure is beschikbaar op onze website.
    2. Een incompleet voertuig (eerste fase) wordt in Japan gebouwd onder een e11-goedkeuring en op 25 februari 2019 verkocht aan een Franse fabrikant voor de tweede fase. Het voertuig wordt op 10 september 2019 in Frankrijk ingevoerd en zal vervolgens in Frankrijk worden voltooid en goedgekeurd. Het voertuig dat voor 1ste november op de markt van de Unie is gebracht, kan in de Unie worden verkocht alwaar het kan worden ingeschreven.
 

Handleidingen

U moet aangemeld zijn vooraleer u alle informatie kan bekijken.

Zoeken

Contactpersonen

Technische diensten:

 

Privacy verklaring Traxio