Donderdag, 28 Oktober 2021 07:51
Logo homologatie.be
Deze website is onderdeel van
TRAXIO_LOGO_4C.jpg

Goedkeuring in meerdere fasen

De richtlijn voert een nieuwe methode van goedkeuringen in, namelijk de "meerfasentypegoedkeuring". Iedere fabrikant die bij het bouwproces van het voertuig betrokken is, vult het gedeelte van het certificaat in dat zijn specifieke productiefase betreft. Het doel is de procedure aan te passen aan de specifieke wijze waarop bedrijfsvoertuigen worden gebouwd. De meerfasenprocedure bestaat meestal uit twee fasen:

  • in de eerste fase zorgt de oorspronkelijke fabrikant voor de typegoedkeuring van een chassis (bestaande uit de motor, de wielen, de schokbrekers, de remmen enz.) en wordt een eerste EG-goedkeuringscertificaat afgegeven;
  • in de tweede fase monteert de tweede fabrikant de carrosserie en biedt hij het voltooide voertuig ter goedkeuring aan.
  • Op vlak van het certificaat van Overeenstemming (COC) zal elke betrokken fabrikant zijn deel opmaken. Zo kan een voertuig meer dan 1 goedkeuringscertificaat hebben.

De richtlijn is gebaseerd op het beginsel van volledige harmonisatie. De communautaire typegoedkeuringen zijn verplicht en vervangen de nationale procedures die tot nu toe gelijktijdig werden gehanteerd.

Handleidingen

U moet aangemeld zijn vooraleer u alle informatie kan bekijken.

Zoeken

Contactpersonen

Technische diensten:

 

Privacy verklaring Traxio      -     Om jouw ervaring op onze website beter te maken, maken we gebruik van cookies!