Donderdag, 28 Oktober 2021 05:53
Logo homologatie.be
Deze website is onderdeel van
TRAXIO_LOGO_4C.jpg

Personenvervoer (M)

Dit zijn de voertuigen van categorie M volgens de Europese regelgeving. De gewone auto valt onder de categorie M1. De categorieën M2 & M3 zijn bussen/autocars.

Deze hele groep is in principe al gehomologeerd door de fabrikant wanneer ze in grote serie en voor de Europese markt werden geproduceerd. Voertuigen bestemd voor de Belgische markt zijn meestal al gepreregistreerd. In dat geval zijn op basis van het chassisnummer de inschrijvingsparameters van het voertuig gekend en gaat de inschrijving probleemloos.

In het geval u een voertuig importeert dat al over een zogenaamd COC (Certificate of Conformity – in het Nederlands: certificaat van conformiteit) beschikt, zal dat documenten aantonen dat het voertuig de Europese normen op het gebied van homologatie respecteert. Om het voertuig in te schrijven, zal u gevraagd worden om naar een loket van de DIV te gaan nadat u het voertuig gededouaneerd heeft. Neem het COC mee bij uw bezoek.

  • In het geval uw voertuig al ingeschreven werd in het buitenland onder een nationale goedkeuringsprocedure van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte of Zwitserland, moet u de instructies in het kader van een validatie van de homologatie van een ingeschreven voertuig in een andere lidstaat van de EER + Zwitserland volgen.
  • In het geval u een voertuig invoert van buiten de Europese Unie of wanneer u een voertuig transformeert, zult u het conform moeten maken. Dat betekent een aanvraag voor een eenmalige homologatie.

 

Bron: FOD Mobiliteit en Vervoer

Handleidingen

U moet aangemeld zijn vooraleer u alle informatie kan bekijken.

Zoeken

Contactpersonen

Technische diensten:

 

Privacy verklaring Traxio      -     Om jouw ervaring op onze website beter te maken, maken we gebruik van cookies!